Waar inspanning, ontspanning wordt!

Blauwput Omnisport

INSCHRIJVEN Testlessen zwemmen Vertaal / Translate website

Sportpagina Dans

Uurrooster dans : uurrooster

 

*** NIEUWS ***

* Er zijn geen danslessen tijdens de schoolvakanties (enkel de eerste zaterdag van elke vakantie) en op feestdagen.​​​​​​​

 

Peuter- en Kleuterdans

Peuter- & Kleuterdans is er voor alle kinderen vanaf de instapklas. Tijdens de danslessen worden de algemene dansvormen spelenderwijs gestimuleerd en aangeleerd. Door in te spelen op hun eigen leefwereld ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte -en vormgevoel. Op deze manier wordt er in deze lessen al een goede basis gelegd voor het, op latere leeftijd, aanleren van meer danstechnische bewegingen.

Peuterdans: instapklas en 1ste kleuterklas (juf Zahra)

Kleuterdans: 2de en 3de kleuterklas (juf Zahra)

Jazzdans

Jazzdans is een ritmische dansvorm die gebruik maakt van vele soorten muziek, gaande van swingjazz tot de allernieuwste hits. Een algemene lijn doorheen de verschillende stijlen zijn ongetwijfeld de isolaties, de polyritmiek (coördinatie) en de dynamiek. We baseren ons op de algemene motorische lichaamsontwikkeling met nadruk op muzikaliteit, beleving en expressie, maar ook op tijds – en ruimteperceptie. We leggen de basis voor specifieke dansvormen, waarbij we extra aandacht besteden aan houding, lenigheid en basistechniek. Het resultaat is een gevarieerde les waarin kinderen veel dansplezier beleven.

Jazzdans A: 6 tot 9 jaar (juf Zahra)

Jazzdans B/C: 10 tot 14 jaar (juf Kaat)

Moderne dans

Moderne dans is een lyrische en meer poëtische vorm van bewegen. De oorsprong ervan ligt bij dansers die het gevoel hadden weg te moeten breken van het klassieke ballet om zich in een vrijere stijl te kunnen uitdrukken. Karakteristiek voor moderne dans zijn lenige, vloeiende en off-center bewegingen

Moderne dans B/C: 10 tot 14 jaar (juf Hanna)

Breakdance

Breakdance staat ook wel bekend als breaking of b-boying. Bij breakdance zijn ontelbaar veel moves te onderscheiden. Een groot deel van deze bewegingen zijn overgenomen uit onder andere traditionele Afrikaanse dans, Chinese vechtsporten en de Braziliaanse gevechtsport Capoeira. Breakdance is zeker bekend bij het jonge publiek! Aan onze lessen breakdance kan er worden deelgenomen vanaf de leeftijd van 10 jaar, dit om de kwaliteit van onze danslessen te kunnen garanderen.

Breakdance: vanaf 8 jaar (Evert)

Urban Dance

Urban Dance is een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen (streetdance, hiphop, ragga,…) waarbij voornamelijk gewerkt wordt met R&B – en hiphopmuziek. Zowel beginners als gevorderden kunnen elk op hun niveau aan de slag in een les waar expressiviteit, inleving en explosiviteit van erg groot belang zijn.

Urban dance A: 6 tot 9 jaar (juf Jana)

Urban dance B/C: 10 tot 14 jaar (juf Jana)

 

Recent nieuws

Momenteel is er nog geen nieuws voor deze sport.

onze sponsors

brandbeveiligingshop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief !